Terug naar de krant

Twee doden na aanvaring watertaxi en snelboot bij Terschelling

Leeslijst Nieuws
Waddenzee Een watertaxi is vrijdagochtend gezonken na een aanvaring met een snelboot. Aan boord van de taxi waren waarschijnlijk acht mensen, van wie er nog twee worden vermist.
Leeslijst

Bij een botsing tussen een watertaxi en een snelboot zijn vrijdagochtend twee mensen om het leven gekomen. Dat bevestigt een woordvoerder van de veiligheidsregio na berichtgeving door ANP. Een 12-jarig kind wordt nog vermist, en mogelijk nog een andere persoon.

Watertaxi de Stormloper is gezonken en vervolgens naar ondiep water gesleept, zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Fryslân. Zes mensen zijn uit het water gehaald en naar de haven van Terschelling gebracht, waar reanimatiepogingen zijn gedaan. In eerste instantie dachten de hulpdiensten dat er zeven mensen aan boord van de taxi waren, maar nu hebben ze „sterk het vermoeden” dat er nog een achtste persoon bij het ongeluk is betrokken, die nu wordt vermist.

„De zoektocht verloopt stroef”, aldus de woordvoerder. „We zijn met man en macht bezig.” Scheepvaartgegevens laten zien dat er elf boten rondom de plek van het ongeluk varen.

De aanvaring vond plaats bij het Schuitengat, net ten zuiden van Terschelling. Snelboot Tiger, waarmee de watertaxi in botsing kwam, lag rond kwart over zeven ’s ochtends kort stil op een paar kilometer van de haven van Terschelling, blijkt uit de zeekaart. De snelboot, waar volgens de NOS 27 mensen aan boord waren, vervolgde daarna zijn tocht naar Harlingen. De route van de Stormloper stopt op dezelfde plek.

Rond het middaguur is de zoekactie gestaakt, meldt ANP op basis van de veiligheidsregio. De twee vermiste personen zijn niet gevonden.

In juli botste een watertaxi op een rondvaartboot in Rotterdam. De watertaxi zonk en alle zes opvarenden werden uit het water gehaald.

Correctie 10:20: Op basis van informatie van de veiligheidsregio stond eerder in dit stuk dat vijf opvarenden het koud hadden maar verder niet gewond waren. Dat klopte niet: twee van hen zijn overleden. Hierboven is dat aangepast.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in