Zanger Hessel zet zijn café De Groene Weide op Terschelling te koop

Hessel tijdens een optreden in zijn café De Groene Weide © Omrop Fryslân, Lennard Geerts
Het bekende café De Groene Weide van de Terschellinger zanger Hessel van der Kooij staat te koop. De kroeg in Hoorn is al zo'n vijftig jaar een begrip op Terschelling en daarbuiten. Er komen veel eilanders en in de vakanties is het een populaire uitgaansbestemming onder toeristen.
De vraagprijs voor het café restaurant in de Dorpsstraat is 1.410.000 euro kosten koper. Daar komt nog eens 285.000 euro bij voor de bedrijfsexploitatie. In totaal komt dat neer op bijna 1,7 miljoen euro.
Voor die prijs krijg je volgens de makelaarsadvertentie een bedrijfswoning met vier slaapkamers en een eigen tuin. Het restaurant heeft plaats voor 73 gasten en op het terras zijn nog eens 62 zitplaatsen.
Bijzonder detail: De liefhebber kan aan de slag in de muziekstudio in de kelder.

Laatste optreden

Hessel en zijn dochter Tess stonden in november voor de laatste keer op de planken van het café. In een stampvolle kroeg namen ze afscheid van het artiestenbestaan.
De zanger is inmiddels 68 jaar. Zijn dochter Tess heeft twee jonge kinderen en wil daar graag meer tijd voor vrijmaken, zo geeft ze aan. Het runnen van een horecagelegenheid is zeer arbeidsintensief.
Tess van der Kooij